Авдіївка може отримати європейську допомогу, - голова комітету асоціації Україна-ЄС

Авдіївка може сподіватися на допомогу від європейських партнерів для відшкодування заподіяних війною збитків

Про це журналістам сказав співголова міжпарламентського комітету асоціації Україна-ЄС Даріуш Росаті, передає Еспресо.TV.

Про конкретні суми та терміни допомоги поки що говорити рано. Проте Росаті обіцяє відстоювати таку позицію перед своїми колегами.

"Ми дійшли висновку, що відшкодування цих збитків потребує міжнародної підтримки. Ми шукатимемо цієї можливості. Ми дійшли згоди, про те, що з боку Європейського Союзу така допомога має мати місце", - наголосив Росаті.

Тепер українські території незалежні від енергопостачання з тимчасово непідконтрольних територій, проте вода все ще подається з окупованого Донбасу.

"Найбільша проблема Авдіївки - це залежність від окупованих територій, зокрема в частині постачання води. Побудувати незалежний водогін не лише для міста, а й для величезного коксохімічного підприємства, яке залежить від цієї води, надзвичайно важко", - говорить народний депутат, голова комітету ВР з питань культури та духовності Микола Княжицький.

Нардеп сподівається, що на засіданні групи Україна-ЄС, яка відбуватиметься завтра в Дніпрі, європейські депутати прийматимуть рішення та говоритимуть спираючись на побачене.