Макрона засипали повідомленнями після оприлюднення його номера

Президент Франції Еммануель Макрон отримав десятки повідомлень і телефонних дзвінків після того, як номер його мобільного телефону опублікували в мережі

Про це повідомляє журнал Challenges.

10 днів тому в інтернет потрапив номер одного з двох телефонів французького президента. Зловмисники отримали його після того, як у журналіста, який мав номер французького президента, викрали телефон.

Після цього Макрон отримав десятки повідомлень, зокрема із критикою і погрозами. Через повідомлення з погрозами служби безпеки звернулися до автора цього повідомлення та змінили номер очільника Франції.

Представники Єлисейського палацу зазначили, скомпрометований телефон був не основною лінією зв'язку. Президент використовував його час від часу, щоб спілкуватися з людьми за межами уряду.

Макрон використовує другий зашифрований телефон для зв'язку з членами його кабінету.

Водночас деякі міністри із полегшенням зустріли новину про викрадення номеру Макрона, зазначає видання. Президент відомий пізніми дзвінками і повідомленнями Telegram та WhatsApp членам його кабінету. Він очікує, що підлеглі будуть уважними і готовими відповісти у будь-який час, зокрема і о другій ранку.