Новозеландський виконавець зняв кліп з роботами-музикантами

Новозеландський музикант Найджел Стенфорд опублікував кліп на пісню "Automatica", частину композиції якої виконали промислові роботи німецької компанії Kuka Robotics

Про це виконавець повідомляє на своїй сторінці у Facebook.

Пристрої зіграли на бас-гітарі, барабанах, клавішних і "вертушках".

В кінці відео роботи "виходять з під контролю" і починають руйнувати інструменти та приміщення, в якому знаходиться група разом зі Стенфордом. Музикант зазначив, що давно хотів вивчити "поняття роботів і штучного інтелекту". І підірвати піаніно.

Створювати кліп йому допомагали Kuka Robotics і Sennheiser. За словами Стенфорда, він присвятив кліпу майже три роки. Спочатку він в своєму гаражі навчався програмувати роботів, щоб б ті грали потрібну мелодію на інструментах. Зйомка самого кліпу проходила один тиждень: частиною камер також управляли пристрою від Kuka.

Крім кліпу музикант поділився роликами з тестуванням роботів, які відбулися в травні 2015 року. Всю основну роботу з програмування Стенфорд виконував сам.

 
 

У 2014 році музикант став відомим завдяки іншому музичному кліпу, пов'язаному з наукою. У відео на пісню "Cymatics" він показав, як звукові хвилі впливають на пісок, воду, вогонь і електрику.