У центрі Маріуполя знайшли зброю, яку викрали у підрозділу Нацгвардії

Правоохоронці виявили боєприпаси і зброю, вкрадені у 2014 році з військової частини Національної гвардії, в гаражі в центрі Маріуполя

Про це повідомляє прес-служба управління поліції Донецької області.

"З гаража в центрі міста співробітники карного розшуку Маріуполя вилучили протитанкові ракети, пістолети Макарова, патрони, вибухівку, а також екіпіровку бойовиків з символікою незаконного бандформування "Російська православна армія". Встановлено, що зброю в 2014 році було викрадено з військової частини Нацгвардії", - сказано в повідомленні.

Зокрема, оперативники виявили протитанкову керовану ракету, 2 заряди від протитанкових гранатометів РПГ-7, 9 пістолетів Макарова, 2 пістолета Марголіна, кулеметні стрічки, більше 1000 патронів різного калібру до автомата Калашникова та крупнокаліберної зброї.

Частина знайденої зброї перебувала на озброєнні міліції, зберігалася у військовій частині 3057 і була викрадена бойовиками 9 травня 2014 року.

Також правоохоронці виявили облікові журнали видачі зброї учасникам бандформування, пропуски, видані "Службою безпеки Донецької народної республіки" та автомобіль Hyundai, викрадений з салону в 2014 році під час масових заворушень в Маріуполі.

Повідомляється, що власники гаража їм не користувалися тривалий час і не підозрювали про схованку.

За даним фактом порушено кримінальне провадження за попередньою кваліфікацією за ч. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу.

В даний час співробітники карного розшуку встановлюють власника схованки і учасників незаконного збройного формування.