У Миколаєві поліцейського оштрафували на 20 тис. грн за хабар у $900 та iPhone 6

У Миколаєві інспектора патрульної поліції Сергія Станкевича визнали винним у хабарництві та призначили йому штраф у розмірі 20,4 тис. грн

Про це йдеться у вироку Ленінського райсуду Миколаєва від 23 серпня.

Згідно з матеріалами суду, у 2017 році Станкевич отримав у водія автомобіля BMW 330 хабар у $500 та iPhone 6 вартістю $290.

Поліцейський вимагав хабар за те, що не відправлятиме його автомобіль на штрафмайданчик та не складатиме протокол про притягнення його до відповідальності за керування авто з підробленим технічним паспортом.

З метою конспірації, Станкевич попросив отримати хабар свого знайомого Олександра Кушніра, пообіцявши йому за це винагороду у $100

Як йдеться в матеріалах справи, через тиждень водій знову звернувся по допомогу до Станкевича: інший патруль вилучив у нього водійське посвідчення за керування автомобілем без свідоцтва про реєстрацію.

За сприяння у поверненні водійських прав Станкевич вимагав винагороду у $400 і знову відправив на допомогу свого знайомого, який взяв у водія за свої послуги 5 тис. грн. Інші 5 тис. грн гривень водій того ж дня передав Станкевичу.

У суді Станкевич і Кушнір не заперечували своєї вини.

Кожному з них присудили штраф у розмірі 20,4 тис. грн. Також Станкевичу заборонено протягом трьох років займати посади, пов’язані із здійсненням функцій представників влади.

Рішення ще не набуло законної сили, оскільки ще не сплив термін апеляційного оскарження.