У Польщі за жорстоке вбивство затримали українського заробітчанина

У Польщі за пограбування та жорстоке вбивство місцевого мешканця затримали українця, який працював на зборі малини

Про це повідомляє прес-служба поліції Любліна.

Інцидент трапився в ніч з 16 на 17 вересня у Люблінському воєводстві. 

Як повідомляється, громадянин України Сергій В. та 32-річний Гжегож К. сиділи разом у місцевому барі, де у них сталася гостра суперечка. Близько 4 ранку Гжегож пішов з бару додому, українець відправився за ним і коли поляк увійшов до двору свого будинку, той завдав йому близько 10 ударів ножем.

Як додають, Сергій забрав у своєї жертви гроші та банківську картку і пішов додому, де спакував свої речі та мав намір втекти в Україну. Перед цим спробував зняти з картки гроші, але безуспішно.

"О 6:15 тіло Гжегожа знайшов сусід, який вигулював собаку. Поліцейські швидко вийшли на слід Сергія. Почали перевіряти автобуси, які їдуть в Україну. Врешті в одному з таких автобусів і знайшли Сергія. Під час затримання він не чинив опору і у відділку поліції зізнався у вчиненні злочину", - йдеться у повідомленні.

За словами речниці поліції в Пулавах Еви Рейн-Козак, українець вчинив вбивство через сварку.

"Тепер йому загрожує довічне ув’язнення", - наголошують у поліції.

Також Сергій зізнався польським слідчим, що це було його не перше вбивство - раніше він убив жінку, за що провів в українській в’язниці 15 років.

У Курові Сергій працював лише декілька днів в агрофірмі, яка вирощує малину. Вбитий Гжегож був футболістом у місцевому клубі.