Від Гройсмана і Кубіва вимагають реакції на корупцію в "Укргазвидобуванні"

Бізнесмен і громадський діяч Олексій Тамразов звернувся до керівників Кабміну з питанням, чому залишається на своїй посаді викритий у корупції менеджер держкомпанії "Укргазвидобування"

На своїй сторінці в мережі Facebook Олексій Тамразов звернувся до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана і першого віце-прем'єра Степана Кубіва: «Ви вважаєте, що це нормально, коли менеджер держкомпанії «Укргазвидобування», який отримує зарплату більше, ніж півмільйона гривень на місяць, що покликана уберегти від корупції, спійманий в ресторані за обговоренням шляхів перемоги тендеру в системі публічних електронних закупівель ProZorro. Є незаперечні докази у вигляді аудіозапису, є брехня компанії на запит і ви мовчите?»

«Я розумію, чому мовчить Олег Прохоренко (глава правління «Укргазвидобування» - ред.) І НАК «Нафтогаз» - їм потрібно замовчати цю тему, - продовжив Тамразов. - Але, хлопці, людина, фактично викрита у корупції, не звільнена, не відсторонена, а через тиждень після публікації статті, 14 вересня, проводить лекцію в КНЕУ ім. Вадима Гетьмана на тему «Про трансформацію найбільшої газодобувної компанії України: її поступове перетворення з радянського нерухомого монстра на сучасне, конкурентне підприємство».

«Ми точно йдемо в Європу? Може заблукали?», - підсумував Тамразов.

Як повідомляли ЗМІ, Генеральна прокуратура України звинувачує посадових осіб «Укргазвидобування» в завищенні вартості робіт по гідророзриву пластів (ГРП), що проводяться румунською компанією Tacrom і білоруської Белоруснефть. Белоруснефть і Tacrom перемогли на тендерах «Укргазвидобування», які проводяться через систему ProZorro, в 2016 році. СБУ і Генпрокуратура провели обшуки в офісі «Укргазвидобування».