Єврокомісія створює Агентство з кібербезпеки

Єврокомісія заявила про створення Агентства ЄС з кібербезпеки

Про це йдеться у повідомленні на сайті Єврокомісії.

Агентство створять на базі наявного Європейського агентства з питань мережевої та інформаційної безпеки (ENISA). Нова установа надаватиме допомогу державам-членам ЄС і реагуватиме на кібератаки.

"Жодна країна не може наодинці протистояти проблемам кібербезпеки. Наші ініціативи посилюють співпрацю, щоб країни ЄС могли вирішити ці проблеми разом. Ми також пропонуємо нові заходи для збільшення інвестицій у інновації та сприяння кібергігієні", - повідомив єврокомісар з питань єдиного ринку цифрових технологій Андрус Ансип.

Агентство з кібербезпеки також допоможе запровадити загальноєвропейську систему сертифікації, яку Єврокомісія пропонує створити для використання тільки захищеної продукції.

"Нові європейські сертифікати з кібербезпеки забезпечать надійність мільярдів пристроїв, які мають відношення до сьогоднішньої критичної інфраструктури, такої як енергетичні та транспортні мережі. Сертифікати кібербезпеки будуть визнані державами-членами. Таким чином, зменшаться адміністративні витрати та витрати для компаній", - йдеться у повідомленні Єврокомісії.