Бубка відповів на звинувачення у підкупі членів Міжнародного олімпійського комітету

Сергій Бубка відкинув звинувачення у причетності до підкупу членів Міжнародного олімпійського комітету під час виборів столиці Ігор-2016

Про це повідомляє L'Equipe.

Бубка, який є головою Національного олімпійського комітету та віце-президентом Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF) заявив, що переказ коштів підконтрольної колишньому скарбнику IAAF росіянину Валентину Балахнічева компанії не був незаконним.

"Я категорично спростовую, що зробив що-небудь незаконне. Платіж Валентину Балахнічеву був здійснений в якості винагороди за послуги, пов'язані з турніром" Зірки жердини ", - сказав Бубка.

Як стало відомо, 18 червня 2009 року Бубка переказав $45 тис офшорній компанії New Mills Investments, бенефіціаром якої був Балахнічев. Незадовго до переказу коштів Бубкою, New Mills Investments перерахувала аналогічну суму компанії сина екс-президента IAAF Ламін Діака Папа Массата Діака, підозрюваного у підкупі членів МОК під час голосування за столицю Олімпіади-2016, яка у підсумку відбувалася у Ріо-де-Жанейро.