ГПУ та поліція обшукують мерію Полтави

Генпрокуратура проводить обшуки в кабінетах керівників Полтавської міськради та виконкому

Про це повідомляє місцеве видання "Полтавщина".

За інформацією видання, обшукують кабінети секретаря міськради Оксани Деркач, міського голови Олександра Мамая, першого заступника міського голови Михайла Шевченка, заступника міського голови з питань ЖКГ Андрія Ляміна, заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів, керуючої справами виконкому міськради Наталії Сук.

Обшуки тривають за ухвалою Печерського райсуду Києва, поданої за клопотанням ГПУ. В ухвалі йдеться, що правоохоронцям дозволено обшукати будівлю на вул. Соборності, 36.

Обшуки пов'язані з витрачанням посадовими особами Полтавської міськради впродовдж 2016-2017 років коштів через підприємства "Будгарант-7" та "УМБ-23". Розмір витрачених коштів та особи, причетні до цього, не вказані. Кримінальне провадження, в рамках якого проходять обшуки, було відкрите в квітні 2017 року.

Слідчі дії розпочалися близько 7:30 ранку. У будівлі міськради, окрім прокуратури перебувають співробітники Департаменту захисту економіки Нацполіції України. Біля офісної будівлі по вул. Олеся Гончара також перебувають озброєні правоохоронці.

Видання з посиланням на власні джерела також п овідомляє про обшуки за місцями проживання міського голови Полтави Олександра Мамая, його першого заступника Михайла Шевченка, заступника міського голови Андрія Ляміна та начальника управління ЖКГ виконкому Сергія Сінельніка.