На Харківщині 600 силовиків училися ловити терористів і звільняти заручників

СБУ провела в Харківській області масштабні антитерористичні навчання за участю співробітників силових відомств і державних служб

Про це повідомив у Facebook речник харківського управління СБУ Владислав Абдула.

До навчань залучили понад 600 співробітників усіх регіональних суб’єктів антитерористичної діяльності - СБУ, Нацполіції, ДСНС, Нацгвардії, ЗСУ, Державної пенітенціарної служби, ДПСУ, а також органів державної виконавчої влади та місцевого самоврядування і адміністрацію "Південної залізниці".

Під час навчань використовувалося понад 40 одиниць автомобільної та спецтехніки, в тому числі військові бронемашини.

За сценарієм, група озброєних диверсантів, плануючи дезорганізувати роботу залізниці та відволікти увагу правоохоронців, намагалася вчинити вибух і вивести з ладу автоматизовану систему управління залізничними перевезеннями. Скориставшися панікою, озброєна група їхніх спільників захопила заручників у одному з вагонів пасажирського потягу.

Задіяні у навчаннях підрозділи мали локалізувати наслідки вибуху, визначити прикмети диверсантів, розшукати та затримати їх, звільнити заручників і нейтралізувати озброєних терористів.

Після аналізу зібраних даних щодо умовних зловмисників та проведення фільтраційних заходів правоохоронці затримали членів першої диверсійної групи. Терористи, які забарикадувалися у залізничному вагоні та прикривалися заручниками, були знешкоджені бійцями спецпідрозділу СБУ "Альфа" під час штурмової операції.