НАБУ заперечує слова Луценка щодо прослуховування 150 посадовців

Інформація, озвучена генпрокурором Юрієм Луценком про те, що НАБУ нібито прослуховує понад 150 осіб, включно з охороною президента Петра Порошенка, не відповідає дійсності

Відповідну заяву Бюро розмістило у Facebook.

"Важко зрозуміти причини, з яких Луценко свідомо вводить в оману громадськість. Не виключаємо, що подібні заяви мають на меті заблокувати створення незалежного антикорупційного суду та дискредитувати Національне антикорупційне бюро в очах громадськості та іноземних партнерів", - йдеться в заяві.

У НАБУ нагадали, що бюро не має власних повноважень для здійснення прослуховування тих чи інших й з цією метою користується засобами Служби безпеки України.

"Генеральний прокурор мав би знати, що "поставити" на прослуховування один номер на підставі судової ухвали про дозвіл на прослуховування іншого технічно неможливо. Упевнені, Служба безпеки України залюбки роз’яснить пану Луценку особливості законодавства, про які він, вочевидь, необізнаний", - кажуть антикорупціонери.

Також вони здивовані тим фактом, що генеральний прокурор, "маючи докази" незаконної діяльності правоохоронного органу, не вжив заходів для її припинення.

"Це може кваліфікуватися як посадовий злочин", - наголошує НАБУ.

Бюро закликало очільника ГПУ перевіряти інформацію перш ніж розповсюджувати її у ЗМІ.