"Нафтогаз" позивається до Росії в Гаагу через $5 млрд збитків у Криму

Українська компанія "Нафтогаз" подала позовну заяву з вимогою до Росії відшкодувати $5 млрд збитків у зв’язку з захопленням активів у Криму

Про це повідомляє прес-служба НАК "Нафтогаз України".

За її інформацією, "Нафтогаз" та ще шість компаній, що входять в групу "Нафтогаз" подали до трибуналу, сформованого при постійній палаті Третейського Суду в Гаазі, позовну заяву про відшкодування збитків, завданих незаконним захопленням Російською Федерацією активів групи в АР Крим.

Збитки групи "Нафтогаз" внаслідок окупації Криму на даний час оцінюються експертами у суму близько $5 млрд Винесення трибуналом рішення по справі заплановано до кінця 2018 року. 

Для забезпечення захисту прав та інтересів групи у цьому процесі "Нафтогаз" залучив міжнародну юридичну компанію Covington&Burling LLP, яка має значний позитивний досвід захисту інтересів клієнтів у процесах проти РФ та російських державних компаній. Зокрема, компанія представляла інтереси інвесторів нафтової компанії ЮКОС у спорі проти РФ і домоглася рішення суду про відшкодування $60 млрд.

Повідомляється, що у зв’язку з окупацією Криму Росією українськими компаніями вже подано 7 позовів з питань захисту інвестицій проти РФ.