У Дніпрі почалося засідання міжпарламентського комітету асоціації Україна-ЄС

У Дніпрі розпочалося шосте засідання міжпарламентського комітету асоціації Україна-ЄС

Про це повідомляє Еспресо.ТV.

Це перше засідання комітету після того, як угода про асоціацію з ЄС запрацювала у повному обсязі, та після запровадження безвізу з ЄС. При цьому  засідання комітету вперше відбувається не в Києві, Брюсселі або Стразбурзі, а в Дніпрі.

"Я сподіваюся на чесну та продуктивну роботу сьогодні. Ми обговоримо безпекову ситуацію, впровадження мінських угод, антикорупційні заходи в Україні, а також те, як рухаються реформи в нашій державі", - сказав співголова парламентського комітету асоціації Україна-ЄС Микола Княжицький.

Комітет асоціації - основний орган, який контролює виконання договору про асоціацію між Україною та ЄС, а також висуває рекомендації щодо покращення взаємодії.

"Сьогодні важливо також обговорити те, як ми можемо пришвидшити процес реформ в Україні. Ми маємо довгий список, який треба продискутувати сьогодні, тож закликаю всіх до плідної дискусії", - сказав голова делегації Європарламенту в комітеті Даріуш Росаті.

Водночас нардеп Вікторія Пташник у своєму Facebook зазначила, що на порядку денному також стоїть обговорення ситуації на в окупованому Криму, результатів децентралізації, реформи державного управління, судової реформи та економічного співробітництва.