У США електроавобус подолав рекордні 1770 км без підзарядки

У США новий електроавтобус компанії Proterra встановив рекорд дальності ходу для цього виду транспорту, подолавши 1770 км на одному заряді

Про це повідомляє Electrek.

Автобус Catalyst E2 Max випробовували на закритому треку в штаті Індіана. Попередня версія - Catalyst E2 - з батарєєю ємністю 660 кВт/год могла проїхати до 570 км. У версії Max вдалося підвищити ефективність автобуса - рекордні 1770 км він проїхав із тими ж 660 кВт/год.

На практиці автобуси Catalyst E2 не їздитимуть по 1700 км на одній зарядці, але зможуть замінити автобуси з двигунами внутрішнього згоряння на будь-якому міському маршруті.

Proterra відразу позиціонувала себе як Tesla серед виробників автобусів. У Proterra інвестовано вже $140 млн, у тому числі від BMW. Гроші вкладатимуть у розширення виробництва. Крім того, від Tesla до Proterra перейшов віце-президент із виробництва. Також компанії стає у нагоді ставлення влади міст і країн до питань екології та переходу на електричний транспорт.

Proterra вже продала 400 електроавтобусів, а число замовлень лише зростає. Так, нещодавно Сіетл замовив 120 автобусів.

Паралельно компанія розвиває безпілотний напрямок і планує тестування безпілотних автобусів у штаті Невада. Компанія також розробляє програму автоматизації громадського транспорту спільно з Регіональною транспортної комісією невадського округу Уошо. У компанії кажуть, що метою тестів є створення алгоритмів, які дозволять запустити автономні автобуси в повноцінному комерційному масштабі.