У Китаї вирощують сільськогосподарські культури у пустелі

Вчені з Китаю винайшли технологію, завдяки якій можна перетворювати пустельні території на родючий ґрунт

Про це повідомляє  CGTN.

За півроку дослідники з Чунцинського університету Цзяотун засіяли 200 гектарів посушливої ​​землі автономного району Внутрішня Монголія на півночі країни і створили своєрідні оазиси, вирощуючи на них різні сільськогосподарські культури.

Вчені розробили спеціальну пасту, яка складається з речовини, що знаходиться в стінках рослин і при змішуванні з піском утримує воду, поживні речовини і повітря.

"Вартість штучних матеріалів і машин для даного процесу значно нижче, в порівнянні з контрольованим екологічним землеробством і меліорацією", - розповів професор університету Чжао Чаохуа.

За півроку роботи понад 200 гектарів піску перетворилися на плантації, на яких вирощують кукурудзу, помідори, сорго і соняшники. Згідно з нашими підрахунками, тут вирощується більше 70 видів сільськогосподарських культур.

Крім того починається робота над відновленням лісу. Програма передбачає трирічне відновлення дерев на половині пустельних земель у Внутрішній Монголії, на якій знаходяться п'ять пустель.

Дослідники планують розширити проект. Вони хочуть перетворити ще 200 гектарів пустелі у родючі землі. В найближчі роки вчені хочуть перетворити понад 13 тис. гектарів в родючий ґрунт.