Заступниця Труханова може понести тяжку відповідальність за "Вікторію", - Луценко

Заступниця мера Одеси Геннадія Труханова з питань освіти може понести відповідальність за пожежу в дитячому таборі "Вікторія", внаслідок якої загинули троє дітей

Про це заявив генпрокурор України Юрій Луценко, передає Еспресо.TV.

"З червня в таборі була відключена сигналізація. Весь цей час не були заповнені резервуари води. Пожежна інспекція кілька разів надсилала приписи про усунення. В письмовому вигляді вони надсилалися в табір, райадмніністрацію, звідти до мерії. Ми вивчаємо роль заступника міського голови Одеси, яка відповідає за питання освіти. Якщо вона отримувала ці приписи, її відповідальність буде важкою. Це службова недбалість, що обтяжується трьома дитячими смертями", - сказав Луценко.

За інформацією на сайті одеської мерії, заступником міського голови Одеси працює Цвірінько Зінаїда Миколаївна.

Генпрокурор також заявив про політичну відповідальність за трагедію мера Одеси Геннадія Труханова.

"Чи буде тут роль міського голови - побачимо. Впевнений, що в пана Труханова є політична відповідальність. Чи наступить вона юридично, покаже вивчення документів, які ми вилучили в районній адміністрації та одеській мерії", - додав генпрокурор.

Водночас прокурор Одеської області Олег Жученко запевнив протестувальників біля мерії Одеси в об'єктивному та всебічному розслідуванні трагедії.