ЗМІ повідомили подробиці поранення людей на навчаннях "Захід-2017"

Обстріл спостерігачів з вертольота Ка-52 на навчаннях "Захід-2017" міг статися через технічний збій у системі вертольота

Про це повідомляє "Коммерсант" з посиланням на джерела, близькі до штабу повітряно-військових сил.

За даними видання, постріл стався 16 вересня на полігоні "Лузький". В той день вертолітний пара підполковника Смахтіна і старшого лейтенанта Волчкова злетіла з аеродрому Пушкін в Ленінградській області для виконання вогневих завдань.

Під час третього заходу на бойовому курсі на висоті 50 метрів мимовільно зійшла некерована авіаційній ракета "повітря-земля".

Волчков доповів про інцидент керівнику польотів. Він доручив припинити виконання завдання. Волчков змінив курс і повернувся на базу. На землі три людини отримали поранення іще три машини були пошкоджені.

Газета зазначила, що для розслідування події створили спеціальну комісію, до якої увійшли представники Міноборони і авіаційної промисловості. Льотчиків Волчкова і Смахтіна на час перевірок відсторонили від польотів.

За даними джерел "Коммерсанта", ракета могла зійти через технічний збій в системі озброєння вертольота.

Комісія вже встановила, що ракета вилетіла без команди пілота відразу після того, як він увімкнув головний вимикач озброєння. Для підтвердження або спростування цих даних проведуть додаткові експертизи.