Американський режисер Роб Райнер створив Комітет із розслідування дій Росії у США

У Сполучених Штатах відомі представники інтелігенції створили громадський комітет з недопущення втручання Кремля в демократичний процес та внутрішню політику їхньої країни

Ініціатива створення такого комітету належить кінорежисеру Робу Райнеру, повідомив він у Twitter.

"Сьогодні, щоб зрозуміти серйозність вторгнення Росії в нашу демократію, ми запускаємо Комітет із розслідування дій РФ", - заявив він.

На офіційному сайті Комітету зазначається, що новостворена організація - "некомерційний і позапартійний ресурс".

Його мета - допомогти американцям усвідомити всю серйозність триваючих атак Росії на демократію США.

"Російську кампанію "Активні заходи", спрямована проти США, розкрито. Кремль, використовуючи кібератаки, соціальні мережі і фейкові новини, робить агресивну спробу зірвати американський демократичний процес. Зараз президент США і його адміністрація, ледве приступивши до своїх обов'язків, стикаються з численними розслідуваннями в Сенаті, Палаті представників і спеціального радника Міністерства юстиції", - стверджується на сайті.

Таким чином, своїм головним зобов'язанням творці проекту вважають збір для зручності користувачів всієї відповідної інформації в одному місці, забезпечити так званий контекст і дозволити людям побачити повну картину того, що Росія зробила і буде робити, якщо американці не почнуть приділяти її діям більш пильну увагу.

"Протягом поколінь люди боролися за нашу демократію. Тепер настала наша черга", - зазначають автори зверення.

До наглядової ради Комітету з розслідування дій Росії, окрім режисера Райнера, увійшли колишній голова ЦРУ Джеймс Клеппер (2010-2017), військовий історик і фахівець із зовнішньої політики Макс Бут, політолог і постійний автор журналу The Atlantic Норман Орстейн, політолог Чарльз Сайкс.

Практично усі вони є противниками Трампа.