Бойовики не дали гарантії безпеки для ремонту водогону в Авдіївці

Пошкоджені ділянки Південно-Донбаського водогону в районі Авдіївки не можна відремонтувати через небажання контрольованих Росією бойовиків відновлювати інфраструктуру Донбасу

Про це йдеться у повідомленні прес-центру штабу АТО у Facebook.

"Через постійні обстріли з боку бойовиків ОРДО, Південно-Донбаський водогін функціонує в надзвичайно складних умовах – працює лише одна з двох гілок водогону. Через великі пошкодження, водогін здатен забезпечувати тільки мінімальні потреби цивільного населення регіону", - йдеться у повідомленні.

У зв'язку з цим сказано, що підприємство "Компанія "Вода Донбасу" постійно направляє заявки на забезпечення безпечного виконання ремонтно-відновлювальних робіт на магістральних водогонах до Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін. У штабі повідомляють, що ремонту потребують пошкоджені ділянки, які розташовані в так званій сірій зоні.

Зокрема, ділянка магістрального водогону, яка розташована між Донецькою фільтрувальною станцією та містом Авдіївка, а також ділянка в районі промислової зони міста Авдіївка та Ясинуватського "посту ДАІ".

"По кожному зверненню українською стороною СЦКК в найкоротші строки були отримані гарантії безпеки від Збройних сил України та надіслані відповідні звернення російській стороні СЦКК щодо сприяння в отриманні письмових гарантій безпеки від представників ОРДО. Але всі ці заявки керівництво ОРДО ігнорує", - йдеться у повідомленні.