Екс-меру Запоріжжя підписали підозру через махінації з землею

Правоохоронці підписали повідомлення про підозру колишньому меру міста Запоріжжя Олександру Сіну

Про це під час брифінгу заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко, повідомляє "РБК-Україна".

За його словами, екс-очільник Запорізької міськради підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364 - зловживання службовим становищем, що потягло тяжкі наслідки та ч. 1 ст. 296 - хуліганство.

Луценко зауважив, що Сін, коли ще був мером, порушив розпорядження уряду, яким зупинено ухвалення рішень про надання згоди на передання в оренду земельних лісових ділянок. Відтак він, умисно, в інтересах третіх осіб, підписав рішення Запорізької міської ради про передання в оренду фізичній особі - підприємцю земельної ділянки, яка, відповідно до матеріалів лісовпорядкування, належить до лісового фонду, що спричинило тяжкі наслідки.

Колишній мер, діючи в інтересах 26 громадян, умисно підписав рішення міськради, внаслідок чого фізичним особам були видані державні акти про передання земельних ділянок, у результаті чого із власності територіальної громади міста у приватну власність були незаконно передані землі загальною площею понад 2,5 га вартістю 3,5 млн грн.

"Наразі ми повідомили про підозру рідним підозрюваного, в ЖЕК, як каже закон, також подали повідомлення і намагаємось знайти його, якщо він мене чує, прохання прибути у найближчий відділ поліції", - наголосив Луценко.