Мирні жителі потрапили під обстріли на КПВВ "Майорськ" через провокацію терористів

Бойовики з окупованих територій Донбасу влаштували провокацію на КПВВ "Майорськ", в результаті якої під обстріл потрапили мирні жителі

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО на своїй сторінці у Facebook.

У відомстві розповіли, що окупанти влаштували провокацію на КПВВ "Майорськ" о пів на сьому годину вечора, знаючи, що у цей час він припиняє пропускати громадян. Бойовики випустили близько 20 машин з цивільними особами за межі свого пункту пропуску.

"Отже, люди, що намагалися в’їхати на підконтрольну Україні територію, стали заручниками ситуації. У той же час, бойовики відкрили вогонь по наших позиціях. Цивільні особи, серед яких люди похилого віку та жінки із дітьми, опинилися на лінії вогню та були змушені тікати і шукати прихистку на позиціях українських військових", - пояснили у штабі. 

Українські війська повідомили про це СЦКК та наглядову місію ООН. Втім вороги, попри те, що повідомили про дотримання режиму тиші поблизу КПВВ, вже через п’ять хвилин знову почали обстріл. 

Українські військовослужбовці в результаті евакуювали мирних жителів до більш безпечного місця та впродовж ночі забезпечували їхню охорону.

"Ця чергова провокація яскраво демонструє, що бойовики нехтують безпекою та життям цивільних осіб та цинічно порушують перемир’я", - підсумували у штабі.