Наливайченко викликали на допит в СБУ у справі про захоплення влади

Екс-очільник СБУ Валентин Наливайченко був викликаний на допит через справу про захоплення влади

Про це йдеться у повістці, яку отримав екс-глава СБУ Валентин Наливайченко, передає "Українська правда".

Згідно з фабулою, кримінальна справа порушена за ч. 1 ст. 109 КК України. Йдеться про дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади.

Справа була внесена до Єдиного реєстру досудового розслідування ще 15 липня 2016 року.

Згідно з матеріалами справи, опублікованими в рішенні суду, з січня 2015 року невстановлені особи з числа членів громадського руху "Український вибір - Право народу" та інших громадських організацій незаконно присвоюють владні повноваження органів влади та місцевого самоврядування з метою захоплення державної влади в Україні.

"Державні та неурядові центри Росії з метою дестабілізації ситуації в Україні створюють в областях альтернативні органи місцевого самоврядування, в тому числі шляхом реєстрації так званих "народних громад" як окремих суб'єктів публічного права", - сказано в документі.

Згідно з інформацією слідства, вказані особи створюють воєнізовані та збройні формування з числа екс-співробітників СБУ, "афганців" та учасників АТО на Сході, для охорони керівництва так званих "територіальних громад", протидії можливим спробам перешкоджання їх діяльності з боку правоохоронних органів та патріотично налаштованих активістів.