Миротворців ООН звинувачують у 700 випадках сексуального насильства у Конго

За останні 13 років миротворців та співробітників ООН звинувачують у 700 випадках сексуального насильства та експлуатації у Конго, загалом у світі ця кількість досягла 2000 скарг

Про це повідомляє The Associated Press.

Зазначається, що в Конго перебуває найбільший контингент миротворців ООН, вартість його утримання досягає $1 млрд в рік.

До нині ООН продовжує отримувати скарги на сексуальне насильство своїх миротворців. В 2017 році було отримано 43 скарги з усього світу, третина з них припала на Конго.

Агентство АР розповіло про випадок з 14-річною конголезькою дівчинкою, яку зґвалтував миротворець ООН з Пакистану на очах у інших дітей у таборі біженців.

Дівчинка повідомила про зґвалтування, однак не отримала жодної допомоги від ООН. Пізніше виявилось, що вона завагітніла і народила двох немовлят.

Агентство зазначає, що проводило розслідування на цю тему більше року. Незважаючи на реформу, яку обіцяли в Організації Об'єднаних Націй протягом десяти років, керівники ООН не змогли зупинити випадки сексуального насильства та не допомагали його жертвам.

Справи про ці випадки або зникли або передали країнам, з яких походили миротворці, які скоїли злочини. Урядовці в цих країнах не вирішували ці справи про скарги, підсумувало АР.