НАБУ підозрює нардепа БПП у розкраданнях на тендерах "Укрзалізниці", - ЗМІ

НАБУ підозрює народного депутата від БПП та колишнього позаштатного радника глави адміністрації президента Михайла Бейліна в причетності до розкрадання державних коштів "Укрзалізниці" через тендери

Про це повідомляє видання "Слово і діло" з посиланням на рішення Солом'янського районного суду Києва. 

Зокрема, у клопотанні НАБУ у цій справі йдеться про те, що під час досудового розслідування було встановлено причетність інших осіб до скоєння вказаних злочинів. Вказано, що неназваній "особі №3" допомагав її бізнес-партер Бейлін. 

"Так, особа №9, будучи бізнес-партнером особи №3, профінансувала злочин у 2015 році та на вищому рівні вступила в злочинну змову з особою №10, яка здійснювала нагляд за діяльністю УЗ і за результатами змови надала вказівки особі №6, директору ДП "Укрзалізничпостач" на той час, забезпечити перемогу ТОВ "Інкомм" у конкурсних торгах", - пояснюється у клопотанні.

За словами слідчих, нардеп контролював групу підприємств, серед яких ТОВ "Солар-Скай", що за відкритою схемою перерахувало понад 27 мільйонів гривень як безвідсоткову фінансову допомогу невідомій особі, якій підконтрольне ТОВ "Інкомм". Остання використала ці гроші для передоплати ПАТ "Дружківський завод металевих виробів" за метизну продукцію, яка в подальшому за завищеними цінами була поставлена ​​ДП "Укрзалізничпостач".

Вказується, що депутат також змовився з фінансовим директором контрольованої групи підприємств "особою №11". Ця особа погоджувала з іншими фігурантами справи фінансові питання скоєння злочинів, заволодіння, розподіл коштів, а також зі злочинною метою використовувала власні знайомства в "УЗ".

У клопотанні НАБУ просило суд надати доступ до інформації про з'єднання абонентських номерів, що належать зазначеному нардепу, директору ТОВ "Солар-Скай" і ще одному фігуранту провадження.

Суд  в результаті надав доступ до інформації про з'єднання абонентського номера, в тому числі дати та часу з'єднань, тривалості з'єднань, напрямку з'єднань (вхідний, вихідний), абонентський номер кореспондента, реквізити базової станції оператора мобільного зв'язку, через яку відбувалися з'єднання (LAC/СID), ідентифікатор (IMEI) засобу мобільного зв'язку, в якому використовувалась сім-карта абонента, а також до відомостей про факти, способи, джерела (в тому числі: скретч-карти, інтернет-поповнення, електронні гаманці, банківські карти, інше) та історію оплат (поповнень рахунку).