Перед послами 15 країн Ярославський попросив Порошенка вивести з тіні гральний бізнес

Президент інвестиційної груп DCH, бізнесмен Олександр Ярославський упевнений, що в Україні для боротьби з корупцією необхідно детінізувати гральний бізнес

Про це Ярославський заявив сьогодні, 22 вересня, в Харкові, виступаючи на ІХ Міжнародному економічному форумі "Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!".

Бізнесмен в ході пленарного засідання форуму попросив секретаря Національної інвестиційної ради Бориса Ложкіна передати президенту України Петру Порошенко письмову пропозицію щодо законодавчого врегулювання грального бізнесу.

"Користуючись нагодою, я б хотів, згадуючи успішний досвід запуску Харківського тракторного заводу, звернутися до Бориса Євгеновича, передати лист Петру Олексійовичу Порошенку і попросити підтримати законодавчу ініціативу щодо грального бізнесу. Ми знаємо, що вона давно розглядається в парламенті. Це і боротьба з корупцією , це і наповнення бюджету. Ми знаємо, в тіні грального бізнесу крутиться близько 0,5 млрд дол., так необхідних нашому бюджету. Ми бюджет хочемо наповнювати і боротися з корупцією ", - сказав Ярославський.

Пізніше, на брифінгу, Ярославський додав, що піднімає тему законодавчого врегулювання грального бізнесу в Україні вже третій рік поспіль.

"Ми вже на третьому форумі піднімаємо цю тему. На минулорічному форумі я звертався до депутатів, які тут присутні. Цього разу я вже вирішив залишити слід, написати папір. Як це буде виглядати? Як депутати виберуть - так воно і буде. Основна мета - витягнути гроші з тіні, щоб вони не розходилися по кишенях корупціонерів і уркаганів всяких. і ми ж говоримо про боротьбу з корупцією. Так де ж результати цієї боротьби з корупцією? Ми ж нікуди не підемо від грального бізнесу. Одна справа, коли він працює на благо корупціонерів, інше - коли ці гроші будуть в бюджеті. Ми говоримо про близько 0,5 млрд дол. на рік ", - зазначив Ярославський.

При цьому, на думку президента і власника групи DCH, доцільніше було б дозволити гральний бізнес при готелях високої категорії, щоб не створювати ризик у цілому для суспільства.