Виступ Ердогана у Нью-Йорку завершився бійкою

У готелі в Нью-Йорку протестувальники перервали виступ президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана

Ердоган виступав перед своїми турецькими прихильниками у готелі Marriott Marquis на Таймс-сквер, але його перебили кілька демонстрантів, інформує ВВС.

"Ви терорист, ідіть геть із моєї країни", - закричав один протестувальник, перш ніж його штовхнули й вивели із зали.

Видно, як протестувальників штовхали та били по голові чоловіки у костюмах. Наразі незрозуміло, чи були ці чоловіки учасниками проердоганівської акції, охоронцями президента чи охоронцями готелю.

Демонстранти, які пізніше розмістили знімки штовханини у соціальних мережах, заявили, що їхньою метою був публічний осуд політики президента Ердогана в Туреччині, Сирії та Іраку.

Деякі протестувальники принесли із собою прапори та банери на підтримку курдів із національної армії Сирійського Курдистану.

Ердоган вважає, що ці організації є продовженням забороненої Робочої партії Курдистану, яка протягом трьох десятиліть боролася за курдську автономію у Туреччині. Він неодноразово заявляв, що він ніколи не прийме "американський союз із курдськими силами", які воюють у Сирії.

Департамент поліції Нью-Йорка заявив, що п'ятеро учасників акції були затримані, але арештів не було. Ердоган перебуває в Нью-Йорку для участі в засіданнях Генеральної Асамблеї ООН.