Музей Майдану у Києві відкриють лише через 5-7 років

Меморіально-музейний комплекс Революції Гідності у Києві з'явиться не раніше, ніж за 5-7 років

Про це на брифінгу розповів генеральний директор Національного меморіального комплексу Героїв Небесної сотні - Музею Революції гідності Ігор Пошивайло, передає "УНІАН".

"Сучасний експозиційний простір потребує певного приміщення. У нашому випадку це не може бути невеличка кімнатка. Оголошено конкурс на організатора та підрядника на проведення міжнародного конкурсу на проект щодо будівництва меморіально-музейного комплексу", - сказав Пошивайло.

Завершення першого конкурсу планується наприкінці вересня-початку жовтня. Результати цього конкурсу означать тимчасове розміщення музею, зазначив гендиректор музею Майдану у Києві.

Він уточнив, що музею вже передано у користування земельну ділянку на вул. Інститутській, 3, де планують поки що організувати тимчасовий музейний простір, яким може бути мала архітектурна форма, арочна конструкція.

Ігор Пошивайло розповів, що будівництво музею передбачає кілька черг. Перша частина – меморіальна, яку можна втілити за два роки, однак будівництво самого музею потребує більше часу.

"Завершення будівництва всього меморіально-музейного комплексу займе 5 - 7 років", - припускає директор музею.

Допоки будівлі музею немає, Пошивайло пропонує робити тимчасові експозиції музею Майдану на 5 поверсі "Українського дому".

"Але наразі це питання ніяк не вирішується. Ми пишемо листи і проводимо наради. Але на нас ображаються наші колеги з Музею історії Києва, які вважають чомусь, що ми хочемо їх вигнати з експозиційного простору", - сказав він.

Наразі на 5 поверсі Українського дому організували сховище експонатів музею історії Києва.