Обама попереджав Цукерберга про небезпеку втручання росіян у вибори в США

44-й президент США Барак Обама попереджав засновника соцмережі Facebook Марка Цукерберга про ймовірне втручання Кремля у президентські вибори у США

Про це повідомила газета The Washington Post із посиланням на інформоване джерело.

За даними видання, неофіційна розмова між Обамою та Цукербергом відбулася в кулуарах саміту Азійсько-Тихоокеанського економічного співробітництва в Лімі за два місяці до інавгурації Дональда Трампа. Обама стверджував, що Facebook і адміністрація США мають запобігти поширенню політичної реклами підозрілими профілями в соцмережах.

Цукерберг відповів, що фейкові новини з'являються не дуже часто, але з ними не так просто впоратися. Ймовірно внаслідок цієї зустрічі 19 листопада 2016 року глава Facebook заявив, що компанія посилить боротьбу з дезінформацією.

Прес-секретар Барака Обами відмовився коментувати інформацію The Washington Post.

16 вересня компанія Facebook повідомила, що виявила близько 3 тис. політичних рекламних оголошень на суму $100 тис. Вони були розміщені з липня 2015 року по травень 2017 року і сплачені з 470 фейкових сторінок і облікових записів, пов'язаних один з одним і керованих, імовірно, з Росії. 21 вересня компанія заявила про передачу Конгресу виявлених політичних рекламних оголошень. Президент США Дональд Трамп розкритикував цю заяву.

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що в Кремлі не знають, хто і як розміщує у Facebook рекламу, а російська сторона нібито не має до цього відношення.