З початку року "Київенерго" замінило 108 кабельних ліній та відновило майже 250 пошкоджених

"Київенерго" продовжує заміну зношених електромереж та обладнання

Компанія "Київенерго" запровадила спеціальну програму ТОП-100, визначивши перелік кабельних ліній, які потребують першочергової заміни. Адже майже 60% столичних мереж вже відпрацювали свій ресурс та
потребують заміни. 

"Це дає можливість збільшити пропускну спроможність, підвищити надійність електропостачання житлового сектору міста Києва. Ми за останні 4 роки по повній довжині виконали заміну порядка 60-65 кілометрів кабельних ліній 04 кВ", - розповів головний інженер СВП "Київські електричні мережі" ПАТ "Київенерго" Григорій Даниленко.
 
За 4 роки також було реконструйовано кабельні лінії 10 та 35 кіловольт.

"120-130 кілометрів ліній кабельних ми замінили за ці роки. Це іде заміна повністю застарілого кабеля. На новий кабель з шитого поліетилену. Який до речі за останні 17 років "Київенерго" експлуатує даний
кабель. За 17 років не було на одного пошкодження електричного", - розповів головний інженер СВП "Київські електричні мережі" ПАТ "Київенерго" Григорій Даниленко.

Столичні енергетики приводять до ладу і електропідстанції. Із 8-ми, запланованих до реконструкції цього року, залишилося переоснастити 3. Менш ніж за місяць на новому обладнані запрацює підстанція Гарнізонна, що живить аеропорт "Жуляни" та південну частину Києва.

Потреби столиці в електроенергії щорічно зростають на 4-5 відсотків, кажуть у "Київенерго". Тож щоб задовільнити цей попит, потрібно повністю модернізувати всю інфраструктуру електропостачання.