Поліція вилучила понад 670 одиниць зброї і 18 тис. тонн вибухівки за 20 днів

За менш ніж місяць українські правоохоронці задокументували майже 2 тисячі кримінальних проваджень у сфері незаконного обігу вогнепальної зброї та вибухівки

 Про це заявив перший заступник очільника Нацполіції В’ячеслав Аброськін під час селекторної наради, повідомляє прес-центр Нацполіції. 
 
Він пояснив, що в країні з 6 вересня почали профілактичні заходи, пов’язані із вилученням з незаконного обігу зброї та вибухівки. За цей період зафіксували 1,9 тис. кримінальних проваджень, із зареєстрованих правопорушень було розкрито 410. 

"З початку проведення практичного етапу відпрацювання із незаконного обігу вилучено 672 одиниці вогнепальної зброї, понад 145 тисяч боєприпасів та 17,7 т вибухових речовин", - наголосив Аброськін.

 
Також під час перевірок майже 211 тисяч автівок на блокпостах та стаціонарних постах вилучили 441 одиницю бойових припасів, 6 вибухових пристроїв, 6 одиниць вогнепальної зброї та 1 кг вибухових речовин.
 
А в результаті проведених операцій за місцем проживання перевірено 122,5 тисяч власників зброї та 997 об’єктів дозвільної системи. За фактами порушення правил збереження вогнепальної зброї близько 5 тисяч громадян притягнуто до адміністративної відповідальності, 3,3 тисячі одиниць зброї вилучено.