У Порошенка пов'язали істерику Будапешта щодо освітнього закону з угорськими виборами

Реакція офіційного Будапешта на український закон про освіту пов'язана з майбутніми парламентськими виборами в Угорщині та є спробою відвернути увагу від власних проблем

Про це в ефірі програми "Радіо Свобода" заявив заступник глави Адміністрації президента України Костянитин Єлісєєв, передає Еспресо.TV.

"Усі ці істеричні заяви угорської сторони пов'язані передусім із парламентськими виборами в Угорщині, які відбудуться наступного року, а також із тим, що Угорщина хоче відвернути увагу від проблем у відношеннях із ЄС, зокрема в контексті міграційних питань. Нам у цій ситуації треба діяти спокійно, зважено, ми маємо продемонструвати, що ми є велика європейська нація, ми маємо національні інтереси, в нас є свій хребет і нас на цьому шляху не зламати", - сказав Єлісєєв.

Чиновник зазначив, що в цьому питанні Україна готова як до двостороннього діалогу, так і до залучення міжнародних експертів.

"Тут важливо йти на діалог. Нажаль, угорська сторона, замість того, щоб урегулювати цю проблему в двосторонньому форматі, вирішила йти на більш широкі формати. Але ми готові найближчим часом організувати двосторонні консультації та залучити експертів, щоб довести, що цей закон відповідає найкращим європейським стандартам і як інтересам угорської нацменшини, так і української сторони", - додав Єлісєєв.