В Іспанії затримано російського бізнесмена, підозрюваного у зв'язках із мафією

В іспанському курортному місті Марбелья і сусідньому з ним селищі Міхас затримано російського підприємця Олександра Грінберга, а також 9 пов'язаних із ним осіб

Про це повідомляє DW.

Затриманих підозрюють у відмиванні грошей "російської мафії", зокрема московської ОЗУ "солнцевські", і створення з цією метою "злочинного співтовариства" в Іспанії. В операції правоохоронних органів брали участь близько 50 гвардійців, обшуки відбувалися в житлових будинках та офісах.

Грінберг - один з найвідоміших представників російської діаспори в Іспанії.

У Марбельї, престижному курорті на півдні країни, він живе з 2008 року, володіє фірмою Terminal Group, яка діє в будівельній галузі, ресторанному бізнесі та індустрії розваг. Грінбергу належать, зокрема, один з найдорожчих ресторанів Марбельї Finca Besaya, гольф-клуб Dama de Noche і інші об'єкти.

5 років тому росіянин придбав футбольний клуб "Марбелья", що знаходився в стані банкрутства, й відтоді є його президентом. Зараз цей клуб виступає в третій за рангом футбольній лізі Іспанії. Окрім того, Олександр Грінберг вклав великі суми в модернізацію клубного стадіону.