Меджліс вимагає закрити в Україні представництво "Россотрудничества"

Голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України Рефат Чубаров ініціює закриття в Україні "Россотрудничества" та інших російських організацій

Про це передає "Укрінформ"

За його словами, він збирається підняти це питання у Верховній Раді.

"Наступного тижня я буду ставити перед своїми колегами питання, а що у нас тут, в Україні, робить "Россотрудничество" та афільовані з ним організації. Чому у нас присутні російські організації? Чому ми не маємо їх просто закрити законом чи іншими рішеннями? Це питання до Міністерства закордонних справ", - повідомив політик.

Припинення роботи в Україні російських урядових організацій, на думку Чубарова, було б належною реакцію на посилення переслідування кримських татар та українців в окупованому Криму.

"Наша нерішучість у деяких сферах є якщо не головною, то однією з причин того, що над нашими громадянами Росія так жорстоко знущається... Ми так це не можемо залишити, бо нас у Криму уже знищують не по одному, а цілими групами. І тому ми оголосимо деякі нові ініціативи й будемо просити підтримки в уряду, а якщо там не знайдемо, будемо просити у політиків", - наголосив Чубаров.