Стало відомо, хто відкрив "представництво ДНР" у Марселі

Участь у відкритті в Марселі фейкового представництва терористичної організації "ДНР" взяли маргінальні французькі політики та експерти, які фінансуються Кремлем

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

У відомстві зазначають, що їм добре відомі особи 5 французьких громадян, які були присутні на "церемонії відкриття центру ДНР" у Марселі.

"Голова центру" Хубер Файяр разом з "однодумцями" Крістіаном Бореллі та Крістіаною Пуйоль відвідували "ДНР" влітку 2017 року, куди вони потрапили через територію Росії. У Москві вони, зокрема, мали зустріч з одіозною Наталією Поклонською. В тимчасово окупованому Донецьку "делегація" підписала угоду щодо відкриття "центру" з так званою в.о. міністра закордонних справ "ДНР" Ніканоровою.

На відкритті "представництва" був також присутній президент об’єднання "Моя країна Франція" Жак Клостерман, який відвідував ОРДЛО ще у 2016 році, коли його структура входила до "Національного фронту". Перед виборами 2017 року це об’єднання було виключено з коаліції Марін Ле Пен.

П’ятий "почесний гість" відкриття "центру" Ксав’є Моро – французький аналітик та військовий експерт. За останній час неодноразово озвучував тези вигідні кремлівській пропаганді та організовував публічні заходи за гроші російських спецслужб.