Цукерберг пожертвує $1,5 млн постраждалим від урагану "Марія"

Марк Цукерберг пообіцяв пожертвувати 1,5 мільйона доларів організаціям, які допомагають відновлювати Пуерто-Ріко після урагану "Марія"

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Ураган залишив 80% острова без електрики, громадяни зіткнулися з сильною нестачею продовольства, палива і питної води, 58 лікарень знеструмлені.

Пожертвування в розмірі 1,5 мільйона доларів буде розділено між Світовою продовольчою програмою, організацією по боротьбі з голодом і NetHope (консорціумом некомерційних організацій, який працює над поліпшенням життя в нерозвинених або постраждалих країнах).

Цукерберг підкреслив важливість комунікації в зусиллях з відновлення: "Коли 90% стільникових веж на острові виходять з ладу, люди не можуть зв'язатися зі своїми близькими, а рятувальникам важче скоординувати зусилля з надання допомоги. Ми відправляємо команду техніків Facebook для надання екстреної допомоги в області телекомунікацій для забезпечення безперебійної роботи систем".
Компанія також планує використовувати безкоштовний рекламний простір Facebook для обміну важливою інформацією з користувачами з Пуерто-Ріко, коли там відновлять доступ до мережі.