Екс-охоронця Яроша схопила ФСБ та засадила у СІЗО, - активісти

Українець Олександр Шумков зараз знаходиться на території Росії у Брянському СІЗО

Про це йдеться у повідомленні спільноти "Самооборона Херсона" у Facebook.

"Місяць назад він зник. Просто не приїхав з роботи додому. За якийсь час колабораціоніст Журавко виклав пост, що йому нібито з України повідомили, наче Олександр перетинав кордон з Росією і що його затримало ФСБ та відпустило. У жодний спосіб до цього часу інформація про перетин кордону не підтверджувалась. Ми знаємо, що добровільно націоналіст не міг перетнути кордон країни-агресора і вважаємо, що є люди, причетні до його викрадення", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 26 вересня матері Шумкова надійшов лист Росії, де сказано що її син знаходиться у Брянському СІЗО і йому оголошено підозру за участь в екстремістських організаціях.

"Наразі про зникнення та лист повідомлено поліцію, СБУ, матір найближчим часом буде в Києві та звернеться до МЗС з метою подальшого з'ясування обставин через консульства", - зазначається у повідомленні.

Крім того повідомляється, що херсонець Шумков Олександр Сергійович 1989 р.н. під час революційних подій 2014 року та протягом частини 2015 року входив до охорони тодішнього керівника "Правого сектору" Дмитра Яроша.