Німецький шантажист погрожує труїти їжу в магазинах ЄС та вимагає мільйони євро

У Німеччині невідомий чоловік вимагає мільйони євро, погрожуючи труїти їжу в німецьких супермаркетах і магазинах інших країн ЄС

Про це повідомили в поліції Німеччини, передає Reuters.

Зловмисник надіслав погрози електронною поштою після того, як отруїв продукти в деяких супермаркетах на півдні Німеччини, в тому числі дитяче харчування.

"Немає причин для паніки чи істерики. Ми дуже серйозно ставимося до цієї загрози", - сказав заступник начальника поліції південного міста Констанц Уве Штумерер.

Поліцейський наголосив, що покупці мають уважно перевіряти упаковку товарів.

Наразі поліція розшукує підозрюваного, якого помітили на відео з камер спостереження в одному із супермаркетів неподалік від Констанца. Підозрюваним виявився чоловік близько 50 років.

У поліції також повідомили, що виявили у дитячому продукті етиленгліколь - безбарвну рідину без запаху, яку використовують при виробництві антифризів, і яка може бути смертельною при внутрішньому споживанні.

"Справа складана, оскільки шантажист не сказав, яку саме їжу він хоче отруїти, чи яку отруту він використовуватиме", - сказав представник із захисту прав споживачів Німеччини.

За даними поліції, повідомлень про випадки отруєння поки що не було.