Прокуратура з'ясувала, з чого почалася пожежа в одеській "Вікторії"

Пожежа в одеському оздоровчому комплексі "Вікторія", внаслідок якої загинули троє дітей, могла статися через залишений без нагляду ввімкнений кип'ятильник

Про це заявив прокурор Одеської області Олег Жученко, передає УНІАН.

"Слідчими органами встановлено наявність залишків кип'ятильника саме в тому місці, де й був епіцентр пожежі. Окрім того, згідно з показаннями свідків, керівник ансамблю, яка проживала в цьому приміщенні, сказала, що вона забула кип'ятильник і побігла...", - сказав Жученко.

Він зазначив, що наразі фахівці прораховують по секундах, скільки часу пройшло з моменту загоряння до моменту виклику співробітників ДСНС. Підрахунки проводяться з урахуванням телефонних з'єднань, переписки дітей з батьками, коли неповнолітні просили, щоб їх забрали додому.

"Момент гасіння пожежі самостійно, без залучення рятувальників, телефонний виклик і прибуття. До речі, прибуття було через 4 хвилини. Тобто, відповіді на всі запитання дасть відповідна експертиза. Але наявна інформація дає підстави уявляти, що саме могло стати причиною загоряння", - наголосив Жученко.