У Києві до опалювального сезону готова половина будинків, - Київенерго

У Києві лише 52% житлових будинків готова до підключення тепла

Про це повідомив прес-центр "Київенерго".

Краща динаміка підготовки до зими серед столичних закладів соціальної сфери: акти готовності отримали 69% лікувальних закладів, 76% дитсадків, 73% шкіл.

У цьому зв'язку "Київенерго" звернулося до балансоутримувачів житлових будинків з вимогою прискорити підготовку обладнання та теплосистем до зими.

"Адже тільки після цього "Київенерго" має право видати акт готовності будинку до опалювального сезону", - зазначили в компанії.

Найчастіше перешкодою до отримання акту готовності до опалювального сезону в "Київенерго" називають: невиконані заходи з енергозбереження, не укомплектованість контрольно-вимірювальними приладами, самовільна реконструкція системи опалення та низка інших причин.

"Це – зона відповідальності ЖЕО, балансоутримувачів будівель. Зі свого боку "Київенерго" на 96% підготувало мережі та обладнання до подачі теплоносія, аби з якомога нижчим рівнем аварійності провести опалювальний сезон в Києві", – зазначив директор компанії "Київські теплові мережі" ПАТ "Київенерго" Сергій Шовгеля.