У Львові освітянам заборонили збирати готівку з батьків і школярів

Управління освіти Львова заборонило збирати з батьків та школярів кошти готівкою на потреби навчальних закладів

Про це повідомляє львівське видання "Форпост".

Начальник управління освіти Львівської міської ради Зоряна Довганик підписала Наказ "Про заборону обігу готівкових коштів та забезпечення заходів щодо запобігання корупції у навчальних закладах Львова".

Відповідно до цього наказу, працівникам навчальних закладів, а також батьківським комітетам заборонено збирати готівкові кошти з батьків учнів та вихованців навчальних закладів Львова для вирішення фінансових питань щодо матеріально-технічного забезпечення, проведення ремонтних робіт, відзначення ювілейних та святкових дат тощо.

Персональну відповідальність за вчинення протиправних дій щодо збору коштів в управлінні освіти поклали на керівників навчальних закладів.

"Але це не означає, що батькам забороняється допомагати навчальним закладам, навпаки, допомагати можна і треба, але добровільно, законно та прозоро", - прокоментувала рішення голова Батьківської Ради Львівщини Олена Пономарева.

За її словами, кожен заклад має спецрахунок на який можна переказати добровільну пожертву. Гроші на цьому рахунку - це гроші цільового використання.

"Цей наказ дозволить перевести благодійність в законне русло, звільнить багатьох вчителів від тягаря, а батьків від тиску та приниження збоку батьківських комітетів", - пояснила Пономарева.