У Миколаєві підготували перших 40 сержантів за стандартами НАТО

У Миколаєві відбувся перший випуск сержантів флоту підготовлених за стандартами НАТО

Про це повідомляє прес-центр Урядового порталу.

"У Миколаєві відбувся перший випуск військовослужбовців військової служби за контрактом, які пройшли навчання за програмою “Курс лідерства базового рівня” у центрі підготовки сержантського складу Військово-Морських Сил ЗС України. Сертифікати про проходження курсу отримали 40 випускників", - йдеть у повідомленні.

Зазначається, що це вперше, коли майбутніх сержантів і старшин готували інструктори виключно старшинського складу за принципом НАТО.

"Сьогоднішня подія – це свідчення змін у процесах підготовки особового складу, що відбуваються у Військово-Морських Силах ЗС України. Ми переглянули процеси підготовки та внесли відповідні корективи, які допоможуть підвищити наш кадровий потенціал", - зазначив командувач Військово-Морських Сил Збройних Сил України віце-адмірал Ігор Воронченко.

Зазначається, що минулого року група експертів програми НАТО працювала над оцінкою даної програми  та оцінила її відповідність стандартам НАТО на 86%, що є значним показником, адже відповідність підтверджується вже при 70%.