В Одесі відпустили на поруки виховательку, причетну до трагедії у "Вікторії"

Апеляційний суд Одеської області звільнив з-під варти на поруки виховательку дитячого табору "Вікторія" Наталію Янчик

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив народний депутат від БПП Мустафа Найєм.

Нардеп повідомляє, що  в ході судового засідання виявилося кілька фактів. Зокрема, що Янчик звільнилася з табору саме з тієї причини, що не хотіла нести відповідальність за порушення норм пожежної безпеки.

Як зясувалося на суді, керівництво табору в односторонньому порядку без волі Янчик поклало на неї відповідальність за пожежну безпеку в таборі, не забезпечивши відповідний інструктаж.

Також повідомляється, що заступник директора табору знала про те, що Янчик звільнилася і особисто обіцяла повернути трудову книжку після весілля. Також заступник директора табору примушувала Янчик оплатити штраф за порушення норм пожежної безпеки.

"Ступінь відповідальності Наталії встановить суд. Але разом з нею відповідальність повинні розділити службові особи обласної адміністрації, які підписували акти прийому-здачі робіт, перевіряли табір перед здачею, а також представники пожежної служби встановлювали систему оповіщення", - наголошує Найєм..

За словами нардепа, прокурори навіть не з'ясувати, що у Янчик немає можливості покинути країну, бо в неї немає закордонного паспорта.