ЄС висунув останній ультиматум Facebook і Twitter і обіцяє жорстке покарання

Компанії Facebook, Twitter, Microsoft, Google та інші повинні більш ефективно позбавлятися від образливі коментарів у соцмережах, інакше на них очікують юридичні наслідки від Євросоюзу

Про це повідомляє видання CNN.

Зазначається, що європейські регулюючі органи вже кілька років підштовхують соціальні мережі до видалення расистських і насильницьких коментарів, втім зараз їхній терпець починає уриватися. Зокрема, чотири зазначені компанії ще минулого року пообіцяли переглянути більшість повідомлень користувачів з образливим контентом. 

Втім, Європейська комісія зауважує, що ці компанії все ще не в змозі діяти достатньо швидко. Відтак в ЄС будуть ухвалювати закони, що дозволяють карати компанії, які не діють у таких ситуаціях. 

У Комісії заявили, що розглянуть питання про впровадження нових законів для вирішення цієї проблеми, якщо онлайн-платформи не зможуть "вжити швидких заходів протягом найближчих місяців".

Видання зазначає, що покарання, передбачене майбутніми законами, може бути серйозним, адже "ЄС часто дуже сильно б'є по компаніям, які не грають за його правилами".