Керівництво виконавчої служби Одещини знімало авто з розшуку за $2 тис.

СБУ в Одеській області викрила на хабарах заступника начальника головного територіального управління юстиції з питань державної виконавчої служби

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Чиновник через своїх підлеглих систематично вимагав гроші від учасників виконавчих проваджень за "вирішення питань" на їхню користь і навіть установив "тарифи". Так, зняття розшуку з авто та передача боржнику на відповідальне зберігання коштували $500-2000 залежно від марки машини, закриття провадження за формальними підставами ‒ від 10-13% суми боргу.

За затягування виконання судового рішення та процедури передачі майна на реалізацію чиновник вимагав до 50% суми арештованого майна, за активізацію виконавчих дій ‒ 10-20%. Хабарник також вимагав $6,5 тис. за затягування виконання судових рішень зі стягнення грошей.

Заступника головного територіального управління юстиції та головного фахівця управління затримали в центрі Одеси після отримання $6 тис. Раніше зловмисники отримали першу частину хабара у розмірі $500.

Відкрито провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою).