Румунський пропагандист закликав українців брати румунські паспорти, - Тимчук

Румунія активізувала заходи щодо загострення конфлікту в Україні через закон про освіту

Про це повідомляє координатор "Інформаційного спротиву", нардеп Дмитро Тимчук у Facebook.

"Румунська сторона активізувала заходи щодо штучного загострення конфліктної ситуації, пов'язаної з підписанням президентом України нової редакції Закону України "Про освіту", шляхом підбурювання представників румунської громади в Україні до ігнорування норм Конституції України", - пише він.

Так, колишній депутат від "Християнсько-демократичної народної партії Молдови" Влад Кубряков на сторінках румунського інформаційного ресурсу закликав громадян України румунського походження, в зв'язку з "порушенням" Києвом мовних прав, масово отримувати румунське громадянство.

"Це, за його словами, не є порушенням європейських юридичних норм і дозволить відстоювати свої права в якості громадян однієї з країн Євросоюзу. Крім того, в своїх висловлюваннях Кубряков ставить під сумнів існування сьогоднішніх державних кордонів України", - пише Тимчук.

Він зазначає, що Кубряков має громадянства Молдови і Румунії та є співробітником одного зі структурних підрозділів МЗС Румунії та відомий як активний пропагандист ідеї відтворення "Великої Румунії" в її історичних кордонах.