Суд арештував більше 1200 вагонів у справі ПриватБанку

Печерський районний суд Києва заарештував близько 1,25 тис. вагонів різних типів, а також понад 30 тепловозів і 15 електровозів, які належать пов'язаним з екс-власниками ПриватБанку

Про це повідомляє "Інтерфакс".

Згідно з визначенням суду від 14 вересня, арешт здійснили за клопотанням прокурора в рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні від листопада 2014 за фактом зловживання службовим становищем та заволодіння посадовими особами ПриватБанку чужим майном в особливо великих розмірах.

В ухвалі суду йдеться лише про арешт попри те, що прокурор попросив накласти арешт із забороною розпоряджатися та відчужувати його.

За твердженнями прокуратури, посадові особи ПриватБанку заволоділи більше 19 млрд грн виділеного Нацбанком рефінансування. Після цього вони виділили підконтрольним підприємствам під заставу майнових прав на товар кредити в сумах від $18 млн до $73 млн, які, в свою чергу, уклали сумнівні угоди, здійснивши 100% передоплату і перерахувавши зазначені грошові кошти на рахунки нерезидентів.

"Однак поставка товарів не відбулася, грошові кошти до теперішнього часу не повернуті", - повідомляється у матеріалах суду.

В рамках рефінансування Нацбанк уклав з ПриватБанком і його майновими поручителями іпотечні договори і договори застав, предметом іпотеки і застави за якими були об'єкти рухомого та нерухомого майна.