У трьох областях дітей без щеплень від кору не пускатимуть до дитсадків і шкіл

В Івано-Франківській, Одеській та Тернопільській областях дітей, яким не зробили щеплень від кору, не пускатимуть до дитсадків і шкіл

Про це повідомляє прес-служба міністерства охорони здоров'я.

"У зв'язку зі спалахом кору в Україні у трьох областях з найбільшим числом захворілих – Івано-Франківській, Одеській та Тернопільській – діти, які не отримали щеплення від кору, не допускаються до відвідування дошкільних і загальноосвітніх навчальних закладів", - йдеться в повідомленні.

Станом на початок вересня в Україні було зареєстровано 1627 випадків кору, двоє дітей в Одеській області померли. В Івано-Франківській області зареєстрували 747 випадків захворювання, в Одеській та Тернопільській 589 і 70 випадків відповідно.

При цьому в Івано-Франківській області захворіли 591 дітей (79% від усіх захворілих), в Одеській – 389 дітей (66% від усіх захворілих), у Тернопільській – 57 дітей (81% від усіх захворілих). Зазвичай хворіють ті, хто не був вакцинований проти кору. З початком навчального року ризик масового поширення інфекції значно збільшується.

Дітей, які не мають щеплення проти кору, не пускатимуть до навчальних закладів, поки вони не отримають всі потрібні дози вакцини за календарем.