Україні важливо запустити Антикорупційний суд, - посол США

США переконують українську владу й надалі проводити реформи у країні

Про це заявила посол США в Україні Марі Йованович в інтерв'ю "Новому времени".

Посол зазначила, що дипломатична місія продовжує діалог з адміністрацією президента Петра Порошенка щодо реформ в країні.

"Ми робимо те, чого від нас, напевно, і очікують - переконуємо і надалі просувати реформи. Звичайно, Україна сама повинна вирішувати ці питання, але ми обмінюємося думками про те, як рухатися вперед", - сказала вона.

Дипломат підкреслила, що найважливіше завдання зараз для України - продовжувати боротьбу з корупцією, так як вона охоплює всі сфери життя.

"Не можна дати корупції шанс знищити досягнення українських реформ. З антикорупційної реформою безпосередньо пов'язана судова. Дуже важливо, щоб в Україні була якісна судова система. І іноземцям, і тим більше українцям хочеться вірити в українські суди, щоб будь-який диспут можна було вирішити там ", - сказала посол.

Вона закликала набрати гідних кандидатів до Верховного суду - це мають бути професіонали з гарною репутацією.

"При цьому обов'язково, щоб їх такими бачило суспільство, а не тільки колеги по цеху, тому що українській судовій системі належить завоювати довіру населення. Не менш важливо запустити Антикорупційний суд", - впевнена посол.

Посол відзначила, що Україна за останні три роки вже провела критично важливі реформи, і закликала ні в якому разі не зупинятися.

"Треба рухатися настільки швидко, наскільки це можливо. На відміну від мене, ви перебували в країні в 2014-му, в 2015 році і бачили, що найочевидніші реформи були проведені ще тоді - наприклад, реформа банківського сектора. Дуже складна реформа. Потім послідувала націоналізація ПриватБанку, тепер треба розібратися з його заставами ", - вважає Йованович.