Викрадення Гриба в Білорусі: побачення тривало годину і під пильним наглядом мами дівчини

Журналісти розповіли деталі побачення викраденого в Білорусі українця Павла Гриба з дівчиною з Росії

Про це йдеться у статті видання "Новая газета". 

24 серпня Павло приїхав до Гомеля, де на вокзалі зустрівся з 17-річною Тетяною. Спочатку вони планували провести у місті кілька днів, однак мати дівчини вирішила, що їм вистачить і години, тож Павло мав повернутися додому тієї ж ночі. При цьому матір дівчини супроводжувала дочку і весь час була з нею, навіть коли почалося побачення. 

Молодики погуляли алеєю поблизу вокзалу, де вперше обнялися.

"Паша сказав, що дуже радий навіть такому короткому побаченню. Таня відповіла, що тепер, після того, як їхня зустріч відбулася, їй нарешті видадуть закордонний паспорт, і ще через місяць вона приїде до нього назовсім. Молодик пообіцяв, що зустріне її, і вони почнуть жити разом", - пише газета. 

Хлопець передав дівчині згорток з їстівним гостинцем та 7 тисячами рублів, а вона подарувала йому фігурку з паперу у формі серця.

"Потім під'їхало таксі, Наталя сказала, що побачення пора закінчувати. Дівчина з матір'ю сіли в машину, а Павло залишився на зупинці біля алеї. Через півгодини невідомі в цивільному заламали йому руки і посадили в мікроавтобус", - пояснили у виданні. 

Павло Гриб зник на території Білорусі на День незалежності України - 24 серпня.Того дня він вирушив у Гомель на побачення до своєї дівчини, з якою він познайомився у російській соцмережі "ВКонтакте".

Ігор Гриб вважає, що в такий спосіб російські спецслужби могли виманити й викрасти його сина.

Як з'ясувалося пізніше, на той час Павло вже перебував у розшуку за ст. 205 КК Росії (терористичний акт). Ініціатором є російське управління ФСБ по Краснодарському краю Росії. 

31 серпня Білорусь офіційно визнала, що зниклий українець Гриб перетинав їхній кордон.

Перша і наразі єдина зустріч адвоката з Грибом-молодшим відбулася 11 вересня. Тоді хлопець розповів, що у Гомелі його схопили невідомі, які вивезли його до російського міста Смоленська, де передали іншим незнайомим йому людям.

18 вересня українські консули відвідали затриманого у Білорусі й арештованого в Росії українця Павла Гриба. Однак тоді російська сторона не надала дозвіл на обстеження Гриба українськими лікарями.